۱۵ میلیون ایرانی فشار خون بالا دارند-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

۱۵ میلیون ایرانی فشار خون بالا دارند

وزیر بهداشت با اشاره به مصرف بالای نمک در کشور گفت: ۱۵ میلیون ایرانی فشار خون بالا دارند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۷ - ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - 2019 May 14
کد خبر: ۱۱۱۸۶
به گزارش راهبرد معاصر ، سعید نمکی وزیر بهداشت در نشست خبری بسیج ملی کنترل فشار خون گفت: در دورانی توانستیم چند بیماری مسری را با ۵ دلار ریشه‌کن کنیم، ریشه‌کنی تمام این بیماری‌ها با انجام واکسیناسیون ۵ دلاری انجام شد.

وی گفت: در آن دوران به عنوان معاون بهداشت وزارت بهداشت می‌دانستیم تمام کشورهایی که مثل ما از سنگلاخ بیماری‌های واگیردار عبور کردند ممکن است با موضوع بیماری‌های غیرواگیردار مواجه شوند، به همین دلیل ۲۹ سال قبل اداره کل مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر در کشور ایجاد شد که توجه مسؤولین نظام سلامت به این سمت برود و از بیماری‌های غیرواگیر غافل نشوند و بار طاقت‌فرسای این بیماری‌ها به ما تحمیل نشود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: همکاران ما از سه سال قبل این کار را آغاز کردند و موضوع بیماری‌های غیرواگیر پرداختند آنچه در نظام سلامت به عنوان منابع در سال‌های اخیر تخصیص دادیم سهم ۶ درصدی «جی دی پی» به بالای ۹ درصد رسید و نمی‌توانیم بیش از این را طلب کنیم. باید به سراغ کیفی کردن خدمات استفاده کیفی از منابع سلامت حرکت کنیم، در این راستا باید برنامه‌هایی مانند اولویت پیشگیری از درمان را پیگیری کنیم.

نمکی گفت: در این حوزه باید به سراغ بیماری‌هایی برویم که بار بیشتری در نظام سلامت تحمیل می‌کند که یکی از آنها فشار خون است، سال گذشته ۱۰ میلیون نفر در جهان به دلیل عوارض بیماری فشار خون و جان خود را از دست دادند برآورد ما این است که ۱۵ میلیون ایرانی، مبتلا به فشار خون هستند.

وی ادامه داد: حداقل ۴۰ درصد از افراد مبتلا به فشار خون از این بیماری خبر ندارند که این موضوع بسیار خطرناک است، این افراد زمانی می‌فهمند که با سکته مغزی به آی سی یو مراجعه می‌کنند.

وزیر بهداشت افزود: فشار خون به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی نظام سلامت است که از آن به عنوان قاتل خاموش نام می‌برند، ما باید به مردم هشدار دهیم که فشار خون آنها مهم است، متأسفانه برخی از پزشکان ما از دستگاه فشار خون در مطب‌های خود استفاده نمی‌کنند که باید به آنها نیز اهمیت کنترل فشار خون را گوشزد کنیم.

وی گفت: هر ایرانی در سن بالای ۳۰ سال که سن ورود به بیماری پرفشاری خون است باید آگاهی‌های لازم را داشته باشد در کنار آگاهی‌رسانی مردم ما باید از روش‌های کنترل فشار خون باشند اما باید تسهیلات و زیرساخت‌هایی را در این زمینه فراهم کنیم.

نمکی با اشاره به مصرف نمک در کشور گفت: یکی از علل فشار خون بالا مصرف نمک است و مردم ما مصرف نمک بالایی دارند، مصرف نمک ریشه در فرهنگ مردم ما دارد ایران سرزمینی پر آفتاب است بنابراین گذشتگان ما که کار و کشاورزی می‌کردند، تعریق زیاد داشتند و سدیم از دست می‌دادند و به همین دلیل باید سدیم دریافت می‌کردند و نمک مصرف می‌کردند، حال امروز فرزندان در سایه‌نشین با همان الگوی تغذیه زندگی می‌کنند بنابراین باید این الگوی تغذیه ای را تغییر دهیم.

وی با بیان اینکه به صورت ناگهانی نمی‌توانیم الگوی تغذیه مردم را تغییر دهیم گفت: باید با شیوه‌های پلکانی این کار را انجام دهیم و اگر بتوانیم ۳۰ درصد مصرف نمک در جامعه را کم کنیم اقدام بزرگی انجام داده ایم.

وزیر بهداشت ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌ها باید ۲ میلیون نفر بیمار جدید را که مبتلا به فشار خون هستند را تشخیص دهیم و فشار خون ۲۰ میلیون نفر را اندازه‌گیری کنیم.

نمکی به تعریف فشار خون پرداخت و گفت: حاصل برون‌ده قلب و مقاومت عروقی است و با بالا رفتن فشار خون تفاوت دارد فشار خون را یک مکانیسم سریع در قوس آئورت کنترل می‌کنند و یک مکانیسم طویل‌الاثر هم داریم که وقتی فشار خون به شریان کلیوی کمتر رسید از سلول‌های گلومرول کلیه ماده‌ای ترشح می‌شود که می‌تواند فشار خون را بالا ببرد.

وی ادامه داد: پرفشاری خون زمانی است که از حداقل و حداکثر بالا برود که بیش از ٩۵ درصد به دلیل ارث، تغذیه و بی‌تحرکی است و کمتر از ۵ درصد فشار خون‌های ثانوی به دلیل بیماری زمینه‌ای چون تومور فوق کلیوی و مغز یا مصرف قرص بارداری بروز می‌کند که با درمان این بیماری‌ها از بین می‌برد.

نمکی بیان کرد: بهداشتی‌ها پیشگامان عرصه سلامت و خط مقدم خدمت هستند این به آن معنا نیست که پرستاران و ماماها کار پیشگیری نکنند اما اولویت با بهداشتی‌هاست البته ممکن است برخی فارغ‌التحصیلان بهداشتی که بیکار هستند تجربه کمتری دارند،  باید آموزش ببیند و بعد در این کمپین به کار گرفته شوند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه غذا کم کار کرده‌ایم و اگر در مملکت روی آب و غذا و هوا و خاک خوب کار کردیم هیچ مشکلی نداریم اما ۵٠ درصد نمک نان تا سال ٩٧ کم شده و اما به نظرم هنوز نمک نان بالا بوده و علت آن سست بودن آرد است و باید روی کیفیت آرد کار کنیم و از طرفی قوت قالب مردم به دلیل بالا رفتن قیمت برنج، نان شده است و باید روی کیفیت نان کار کنیم و کیفیت طبخ و جداسازی سبوس را ارتقاء دهیم.

نمکی گفت: ما مشکل کمبود منابع در کشور نداریم بلکه مشکل، مدیریتی منابع است و وزارت بهداشت حداقل تأثیر را در پیشگیری دارد ما باید به مدارس و خانواده برویم و کودکی که روزانه چیپس و پفک می‌خورد و به غلط خانواده هزینه می‌کند و اعتقاد من این است که مملکت را با همین منابع مدیریت کنیم و هنر مدیران این است با منابع محدود مملکت را اداره کنیم. ما با پول ٨ بیمارستان ۴٠٠ خانه بهداشت عشایری راه‌اندازی کردیم تا نگران سلامت زنان باردار و واکسیناسیون کودکانشان نباشند و بیش از ٣ هزار تخت بیمارستانی با ضریب اشغال ١۵ تا ٣٠ درصدی داریم که شاید می‌توانستیم این هزینه را در بهداشت صرف کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: ما کل کار را به دانشگاه‌های علوم پزشکی سپرده‌ایم تا با شیوه و زبان قابل فهم مردم هر استا‌ن عمل کنند و در هر پایگاهی چون خانواده یک نفر نماینده نظام سلامت باشد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه من وزیر بهداشت مردم ایران هست اگر برنامه در صداوسیما موارد مغایر با سلامت ببینیم تذکر می‌دهیم و زبان دوستی و رفاقت را به زبان خصومت ترجیح می‌دهیم گفت: آنچه به نفع سلامت است به کمک اصحاب رسانه و صداوسیما پیش می‌بریم.

نمکی گفت: سالانه لیست کالاهای آسیب‌رسان به صدا و سیما و رسانه‌ها ابلاغ می‌شود و صدا و سیما نیز از کالاهای موجود در لیست مطلع هستند و همکاری خوبی با ما دارند.

وی تأکید کرد: استفاده یک درصد از روغن پالم در لبنیات هیچ مشکلی ندارد جنجالی شدن این موضوع هیچ پیام بهداشتی نداشت و سازمان غذا و دارو ۳ هزار اکیپ بهداشتی برای نظارت بر سلامت موادغذایی فعال کردند تا نظارت بر موادغذایی بهتر انجام شود و واردات پالم تحت کنترل قانونی بوده است.

وزیر بهداشت گفت: روغن‌های پالم و اشباع در افزایش چربی بد نقش دارند یک درصد کره حیوانی یا پالم در لبنیات عامل زیان‌ده و مخرب نیست برعکس نخوردن یک پیاله ماست به‌مراتب خطرناک‌تر است و متأسفانه جمعیت بالایی از کشور از پوکی استخوان رنج می‌برند.

نمکی افزود: غولی از کلسترول ساختند که مردم از مصرف موادی چون تخم‌مرغ فرار می‌کنند و مصرف تخم‌مرغ در ایران یک‌پنجم امریکایی‌هاست اگر تحرک مناسب داشته باشیم روزی یک عدد تخم‌مرغ مضر نیست.

وی گفت: افزایش هزینه‌های مواد غذایی موجب بالا رفتن هزینه‌های خانوار شده است که در همین راستا قرار شد برای اقشار کم‌درآمد سبد تغذیه‌ای ارائه شود.

منبع : فارس
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار